Какво е индивидуална психотерапия?

индивидуална психотерапияИндивидуална психотерпия

По форма, индивидуална психотерапия  поредица от срещи между терапевт и клиент, провеждащи се в терапевтично студио с договорени цели, честота на провеждане и цена.

По съдържанието си, индивидуалната психотерапия е връзка, специално взаимоотношение между двама души с конкретна цел. Неорйхианската психотерапия, кято ние в „Сдружение за Вега“ практикуваме се ръководи от правила за конфиденциалност, съответност, прозрачност, лична отговорност и гъвкавост.

Всяка индивидулана психотерапия може да бъде катализатор на личното развитие

Tя е път, предизвикателство и възможност за освобождаване от негативни модели на поведение и заместването им с нужния на клиента, здрав еквивалент.

Психотелесната терапия използва, но и надскача интелектуалното общуване като работи с цялата същност на клиента – мисли, чувства, емоции, сексуалност, физически усещания.

Колко време продължава една индивидуална психотерапията?

От няколко срещи до няколко години, в зависимост от решението на двете страни.

Предлагаме и еднократни консултации. Психологичното консултиране в някои случаи е напълно достатъчно, за да стигнете до отговорите на важните за вас въпроси.

 С каква продължителност е една среща?

Обичайно 50 или 60 минути.

Къде се провеждат индивидуалните сесии?

гр. София, ул. „Георги Софийски“ 4

Как се уговаря графика на срещите?

При съгласие за работа, клиентът и терапевтът се уговарят за честотата на сесиите за индивидуална психотерапия. Най-често тя е веднъж или два пъти седмично, в зависимост от заявената проблематика и поставените цели.

Денят и часа се определят от възможностите на двете страни. Работното ни време е от 09.00 до 19.30 часа.

Приемаме само при предварително записване на час.

 Защо клиент, а не пациент?

Използваме понятието „клиент”, защото той е човек със свободна воля, който сам е избрал да получи определена услуга, каквато е психотерапията. Клиентът е активен участник в процеса на психотерапия, а не пасивен получател на обгрижване, какъвто често е пациентът.

Нашите клиенти не са наши пациенти, тъй като ние  не сме лекари и не предлагаме медицинска услуга (лечение).

Психотерапевтите не предлагаме „рецепти”  или съвети как да постъпвате, а заедно с вас изследваме индивидуалните възможности за промяна.

Ние сме на ваше разположение, за да ви сътрудничим по пътя на развитие, който вие желаете и сте избрали. Готови сме да ви помогнем със знанията и уменията си, за да се грижите по-добре за нуждите си и да достигате по-ефективно целите си.

Как протича една сесия индивидулана психотеряпия?

Всяка сесия индивидуална психотерапия протича различно. Определящи са нуждите и заявката на клиента или по предложение на терапевта, прието от клиента. Предмет на работа би могло да бъде миналото, настоящето или плановете на клиента за бъдещето му. Възможно е темата на работа да се породи от някоя ежедневна случка или реплика, да е свързана с ключови събития или отношения от живота на клиента.

В неорайхианската индивидуална психотерапия поставяме специален фокус на телесните усещания. Вярваме, че човек е цялостно същество и следователно в работата си целим съгласуване на мисли, емоции, чувства, сексуалност и физически усещания на клиента. Една от целите на индивидуалната психотерапия е интегриране на изброените аспектите на човешкото функциониране, така че те да си взаимодействат оптимално.

Научете още  „За нас“  и за

Цените и формата на работа.

За записване на консултация, можете да се обадите на тел: 0876 566 557

vega-psihoterapia-logo

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *