Семинар на тема „Как да подобрим общуването в двойката“

relationship difficulties

 

Динамика. Напрежение. Стрес. Липса на време. Отговорности.

 

 

 

 

Това са само част от нещата, с които човек се сблъсква ежедневно.  И по-често, вечер, когато се прибере у дома при половинката си, тези неща така са заели цялото съзнание, че и най-малкото раздразнение, е способно да доведе до конфликт между двамата.

Нормално е всеки да има трудности, да преминава през различни етапи на живота си, в които има нужда от подкрепа и опора. Но много често се случва най-близкият ни човек да не ни разбира и да „налива масло в огъня”, а ние да си мислим, че говорим по възможно най-ясния начин. А той продължава и продължава да не ни разбира и да ни изнервя, да не ни влиза в положение. Започва едно чудене: „на какъв език говоря”, „не мога да разбера как сме се разбирали едно време” и „дали вече не сме се отдалечили един от друг и не е време да приключим тези взаимоотношения”?! Понякога е нужно много малко, за да разберем какъв е проблема и дали не се заблуждаваме за сериозността му. Не правим проверка на това как ни разбира партньорът, а казваме „знам какво ще ми каже” или „знам какво ще направи”. Мислим си, че знаем и че познаваме повече от достатъчно другия. Само че всеки човек в течение на времето се променя и започва да мисли различно, на база личния си опит и начин на живот, хора, които го заобикалят. Не е задължително да се откажете от тази връзка, защото се намирате в трудна ситуация.

Ако имате неща, за които бихте искали да споделите, да чуете чужд опит, да зададете въпрос, на който сами не можете да намерите отговор, сте добре дошли да участвате в нашия диалог.

Дата: 21/1/15    Час: 18.30ч.  Продължителност: 90мин.  Място: ул. Княз Борис №73

Задължително е предварително записване на телефон : 0876 566 557

Цена: 10лв.

2 Comments

 1. Virtual server

  Не смятате ли, че такива ваши знания и умения биха подобрили общуването с околните и биха повишили вашите лични и професионални успехи, и качеството на живот като цяло?

  Reply
  1. Сдружение за Психично Здраве - ВЕГА (Post author)

   Да, съгласявам се с вас. Точно това се получава на практика.

   Reply

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *