Яндекс.Метрика

Приятелството боли

Предадена! Разочарована! Ядосана! Мразена!

Има ли смисъл да продължавам, списъкът е дълъг и болезнен. Най-много ме болят думите, когато има омраза в тях, когато не знам с какво съм ги предизвикала, когато не съм и предполагала, че този човек може да таи толкова злоба към мен и ненавист. Аз дадох адски много от себе си и направих много неща в продължение на години, за да го зарадвам, за да го направя щастлив, за да бъде живота и на двете ни по-хубав. Уви! След всичко, което чух мисля, че съм прекалила, прекалих с доверието, с добрите намерения, с даването. Искам обяснение, но не знам защо. Искам да знам как се случи това, как се случи така, че аз да обичам този човек, а той така да ме мрази и да ми се изплюе в лицето. Не знам дали има приятелство, дали има любов между приятели или само интереси. Бях наръгана словесно, тя знае къде да се цели и го прави добре. Чудя се дали и сама осъзнава това, което ми причини, дали разбра изобщо как ми се подигра. А дали осъзнава, че това ще й струва скъпо? Не мисля! Тя цени само собствения си труд и собствените си усилия и време. Тя си е най-важна и сигурно така трябва. Ама досега имаше като бонус и моите усилия и отдаденост. Няма повече, обещавам! Няма повече да се раздавам за теб, ти ми показа, че не го цениш по най-красноречивия начин. Пожелавам ти да намериш удовлетворение в живота си, за да не се налага да сипеш омраза и да рушиш около себе си!

Нищо не е чисто черно или бяло. Не съм перфектна, не съм идеална, опитвам се, но не се получава. Правила съм много грешки и ще продължавам. Знам, че и аз съм те наранявала, знам, че и аз съм те разочаровала. Но толкова далеч не съм стигала. Поправи ме, ако греша! Знам, че ти анализираш, знам, че ти си се научила добре да оцеляваш и без основа. Търсиш одобрение в другите, защото не си го получила от тези, които са те направили. Имам идея, преживяла съм нещо подобно, чувствала съм се нищожество. Но не знам какво би ме накарало да искам друг човек да се чувства така. Какво се таи отдолу? Има ли завист за нещо? Не мога да измисля лошотията, която съм ти сторила, за да ми го причиниш.

Да, явно в твоите очи е жалко това, което правя, ти ми го каза директно. Но аз намерих нещо, което съм постигнала и което всъщност ме прави по-добра от теб: успях да си замълча и да не те нараня, понеже съм ти ядосана! Сигурно няма да ме разбереш, но изобщо не ти отвърнах на омразата и изобщо не те обидих. Не можеш да си дадеш сметка какво е в моите преживявания яда, който ми изсипа. Но знам, че това е моя напредък, да не губя важното в случката, да не губя фокуса. Не да ти сипя омраза, понеже не си на моето мнение и понеже съм се смяла на шега по твой адрес. Приписа ми няколко неща, а дори не си даваш сметка колко нямаш преценка на реалността. Колко не си разбрала какво се случи. И въпреки това, ти ми приписа всичко и ми потърси отговорност, аз бях изкупителната ти жертва. Дали го направи, понеже можеш да си позволиш да бъдеш такава с мен или защото имаш да ми връщаш за нещо? Не ми е чиста тая работа, казах ти го и тогава, питах те имаш ли нещо, което искаш да ми кажеш? Не може това дребно нещо да предизвика тоя гняв към мен! Може би просто имам да плащам за други грехове и ти ми подаваш сметката. Може и това да ми е наказанието за други неща. Ако е така, това да е!

 

Но казаното от теб няма преглъщане. Крайно е и връщане няма. Искам да ти го върна, искам да страдаш, искам да разбереш какво ми причини! Не знам защо, сигурно защото съм една от всички, защото искам възмездие, искам равенство. Знам, че такова нещо няма. Но в този случай, няма и да тръгна да го правя. Няма смисъл, няма нужда, предполагам, че ако някога нещо си е струвало в отношението ми към теб, ти сама ще изстрадаш това, което ми причини. Ако ли не, значи по-добре, че сега го разбирам. По-добре късно, отколкото никога!

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *