Яндекс.Метрика

Как да сe приготвим за повече уют по Коледа?

Идва Коледа, почивни дни и възможност да отделим специално време за себе си и близките си.

Предлагаме ви няколко идеи за това как бихте могли да направите домашния  празник приятен, топъл и специален.

  1. Започнете подготовката навреме, така че да не ви се налага да препускате през задачите и да се напрегнете прекомерно от това. Удоволствието и напрежението рядко са тандем.
  2. Направете си план. Кои са вашите топ 5 условия за щастливо изкаран празник. Съобразете се най-вече с тях, а не задължително с масовия стил на празнуване. Това си е вашата Коледа.
  3. Спомнете си някои от най-хубавите моменти с партньора и детето ви/ децата ви. Дайте си сметка защо са Ви любими. Опитайте се да привнесете открития вълшебен нюанс в празничните дни и нощи.
  4. Съгласувайте намеренията и плановете си с останалите членове на семейството. Уверете се, че това което подготвяте за празника е по вкуса всички участници в него.
  5. Опитайте се да сте по-толерантни към себе си и другите около вас. Вярваме, че като член на вашето семейство, вече сте наясно кой с какво ви ядосва и съответно с какво вие ядосвате другите. Дайте си почивка в игрите за надмощие. Коледа е подходящо време за тайм аут.
  6. Направете за партньора си нещо мило, което знаете че обича, но отдавна не сте му подарявали. Много е вероятно това да го стимулира и той да ви отвърне с положителна емоция.
  7. Изненадайте децата с нещо, което харесват. Спомнете си с какво ви е омагьосвала Коледа като малки. Може нещо от миналите времена да донесе радост и на децата ви. Например, създайте заедно част от коледната украса. Ваши помощници могат бъдат пуканки, хартия, моливи, лепила, шишарки и всичко друго, което ви хрумне.
  8. Направете нещо необичайно. Например, прекарайте вечерта без участието на телевизора; играйте на нова игра заедно с децата и партньора си. Изпейте заедно песен, дори и да е фалшиво. Излезте вечер на снега, ако го има. Разчупете стереотипа и си осигурете доза Коледна свежест.
  9. Ако усещате, че освен тесния семеен кръг, за вас има и друга желана компания през празниците, подарете си среща с някого, на когото държите или пък намерете време да останете сами със себе си. Ценно е всичко от което се нуждаем.
  10. Подарете си подарък за самите вас. Наградете се за изминалата година с нещо специално по ваш избор, заслужава си!

 

 Полина Гиргинова

Сдружение „Вега”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *